Ikke gå glipp av Larissa Sansours utstilling

Frem til 31. oktober kan du få med deg verdenskunstneren Larissa Sansours utstilling Heirloom på Kinokino i Sandnes.

FILM – FOTO – INSTALLASJON

Fra Sandnes kulturhus sin nettside:

Den palestinskfødte kunstneren interesserer seg for forholdet mellom fiksjon og virkelighet, og ikke minst for arkeologiens rolle for nasjonsbygging og nasjonal identitet. Kunstneren benytter i stor grad sci-fi-sjangerens poetiske og sanselige uttrykksmåte og har de senere årene interessert seg for dialektikken mellom myte og historie.  

I «Heirloom» (Arv) spør hun hvem som eier et folks kultur og historie og tegner et bilde av følgene okkupasjon, eksil og nedarvede traumer har på kollektive minner og identitet. Her etableres en dialog mellom den politiske situasjonen i Palestina og grunnleggende, universelle problemstillinger.

Utstillingen viser Sansours stemningsfulle, mørke science fiction-film «In Vitro». I tillegg viser vi installasjonene «And They Covered the Sky Until it was Black» og «Aerchology in Absentia», foto og videoen «In the Future They Ate from the Finest Porcelain».  

«In the Future They Ate from the Finest Porcelain» inngår i en trilogi med videoene «A Space Exodus» og «Nation Estate».

«In Vitro» har arabisk tale og er tekstet på engelsk. De andre filmene har engelsk tale. Verkene er skapt i samarbeid med forfatteren og kunstneren Søren Lind. «in Vitro» ble første gang vist i den danske paviljongen på Venezia-biennalen i 2019.

Utstillingen er støttet av Fritt ord.

Les også den strålende omtalen i Stavanger Aftenblad (kun abonnent).

Skribent: Vera Halvorsen