Hellig Turisme

Fellesutvalget for Palestina arrangerer åpent møte i Oslo:
Hellig turisme
-Turismens rolle i konflikten mellom Israel og Palestina
– Hvilken rolle kan turisme spille i en av de lengstvarende konfliktene i nyere tid? Hvilke utfordringer møter palestinske turguider idag? Kan tradisjonell turisme bidra til å forsterke konflikten – eller i beste fall konfliktløsning?

Den palestinske turguiden Hijazi Eid har kommet fra Betlehem for å fortelle om sine opplevelser og utfordringer som palestinsk turguide. I samtale med Tor Øystein Vaaland, forfatter av boka «På stengte stier» skal vi reflektere over og diskutere dette temaet.

Møt opp mandag den 10.mars på Litteraturhuset i Oslo (rom Nedjma) kl 18.00 for å høre mer, og kanskje bli inspirert til å selv reise ned? Møtet varer ca en og en halv time.

Temaet turisme til Palestina og Israel er en viktig innfallsvinkel til konflikten, både

fordi en reise til området påvirker folks meninger og fordi turisme gjerne blir brukt som en strategi for å konstruere et bilde av et land som ikke nødvendigvis stemmer overens med landets politikk forøvrig. I tillegg til Hijazi Eid og Tor Øystein Vaaland kommer Anna Lund Bjørnsen fra Fellesutvalget for Palestina til å orientere om deres arbeid i å kartlegge norske turoperatørers markedsføring og reiser til Israel og Palestina og hvordan norske turoperatører kan bidra til å skape feiloppfatninger av konflikten.

Vi diskuterer også viktigheten av pilgrimsreiser for turismen til Israel og Palestina og de palestinske kristnes rop om ikke å bli glemt av kristne i andre deler av verden.

STED: Litteraturhuset, Nedjma

TID: Mandag 10.mars kl 18.00

Gratis inngang

Arrangør: Fellesutvalget for Palestina

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/418382731641520/?context=create

Håper dette er et møte som kan være interessant for dere å delta på. Send gjerne videre til andre som kunne vært interessert i å komme.

Vel møtt!

Mvh

Fellesutvalget for Palestina

v/ Anna Lund Bjørnsen

Add Comment