En lærerikt og annerledes høstferie for en 16-åring

Thea_nygaardJeg var i hovedsak interessert i å lære mer fakta om PalestinaIsrael konflikten da vi reiste, men det var ikke det viktigste jeg lærte da jeg besøkte Nablus i høstferien. Tidlig i oppholdet vårt sa vår palestinske guide Naseer Arafat, at det hadde blitt avfyrt skudd nettene før vi ankom. Han håpet at det ikke ville gjenta seg, men om vi hørte skudd om natten, skulle vi bare ignorere det. Også på andre måter kjenner palestinerne på okkupasjonen. Et eksempel er at sjekkpostene blir stengt uten forvarsel slik at innbyggerne ikke kan reise inn eller ut av byen sin. Til tross for dette opplevde vi palestinere som positive mennesker. Jeg lærte hvordan menneskene klarer å normalisere situasjonen mest mulig for å la livet gå videre. Det var en lærerik tur jeg er heldig som fikk oppleve.